تبلیغات
بهترین ها - خطرات نگهداری گوشت چرخ کرده در یخچال فریزر
بهترین ها
جالب ترین ها

بهترین ها،جالب ترین ها،عجیب ترین ها از همه جا

مدیر وبلاگ : مینا

خطرات نگهداری گوشت چرخ کرده در یخچال فریزر

چهارشنبه 26 شهریور 1393  ساعت: 09:22 ب.ظ

نوع مطلب :آشپزی و تغذیه,آموزش انواع غذاها ،خواص خوراکی های مختلف ،

نظرات() 

از آنجایی که گوشت قرمز یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی ما ایرانی ها به شمار می رود طریقه درست نگهداری آن بسیار مهم و حساس است. اینکه چه نوع گوشتی را در چه درجه ای و تا چه مدت زمانی باید نگهداری کنیم خود یک مسئله مهم در سلامت خانواده و تغذیه است.

در ادامه دکتر دباغ مقدم دامپزشک و متخصص بهداشت مواد غذایی بیشتر توضیح می دهند.
 
 بهترین روش برای نگهداری گوشت قرمز چیست؟
اگر شما قصد نگهداری طولانی‌مدت گوشت را دارید، باید بلافاصله و با حداکثر سرما آن را منجمد کنید تا کیفیت و ارزش غذایی آن در بالاترین سطح باقی بماند.
 
چطور می‌توان این انجماد سریع را انجام داد؟
برای این کار تنها کافی است که پس از خریدن گوشت قرمز، آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و به صورت کاملا نازک، درون یک نایلون پلاستیکی پهن‌اش کنید و آن را داخل فریزر بگذارید. هرچه حجم گوشت درون بسته کمتر باشد و شما آن را پهن‌تر و نازک‌تر کرده باشید و دمای فریزرتان کمتر باشد، در این صورت گوشت زودتر یخ می بندد و کیفیت بالای آن هم حفظ می شود.

 
چرا  نازک و کم‌حجم بودن بسته‌بندی گوشت مهم است؟
به دلیل اینکه اگر بسته‌بندی شما ضخیم و پرحجم باشد، احتمال یخ نزدن سریع گوشت‌هایی که در مرکز بسته‌بندی قرار دارند، وجود خواهد داشت و این امر می‌تواند باعث ایجاد فساد در مرکز بسته‌بندی و انتشار آن به سایر قسمت‌ها بشود یا تغییر کیفیت گوشت را در پی داشته باشد.
 
آیا لکه‌های سفید یا سیاهی که پس از انجماد روی گوشت پیدا می‌شوند، نشانه فساد آنهاست؟
ببینید! اگر روی بسته‌بندی شما سوراخ یا پارگی وجود داشته باشد ممکن است آب سطحی گوشت به سرعت بخار بشود و لکه‌های سفیدی که سوختگی انجماد نام دارد، روی بافت سطحی گوشت دیده شود. اما اگر لکه‌های سیاه پیش از انجماد گوشت روی آن نباشد و پس از فریز کردن به وجود بیایند احتمال آلودگی قارچی در آن قسمت گوشت دور از انتظار نیست.
 
دلیل به وجود آمدن این آلودگی قارچی چه چیزی می‌‌تواند باشد؟
تغییر مداوم دما و رطوبت فریزر در اثر باز و بسته‌کردن بیش از اندازه در آن. در ضمن اگر پس از انجماد، روی گوشت لکه‌های سیاه به وجود بیاید، بهتر است از خیر خوردن آن بگذرید!
 
 گوشت چرخ‌کرده را تا چه مدتی می‌توان در فریزر نگه داشت؟
تا هیچ مدتی! به علت خرد شدن بافت، وجود چربی آزاد شدن آنزیم‌ها و دخالت داشتن چند پروسه دستکاری در گوشت‌ چرخ‌کرده این گوشت را به هیچ عنوان نباید در فریزر نگهداری کرد.
 
 
گوشت چرخ کرده
 

پس تکلیف طرفداران گوشت چرخ‌کرده چیست؟
کسانی که قصد استفاده از گوشت چرخی را دارند، باید گوشت را به صورت تازه به تازه چرخ کنند و حداکثر تا 3 روز آن را داخل یخچال بگذارند. اگر هم امکان چرخ کردن مداوم گوشت تازه برایشان وجود ندارد، می‌توانند گوشت قرمز فریز شده‌شان را در صورت نیاز از فریزر خارج و چرخ و استفاده‌اش کنند. در هر صورت، فریز کردن گوشت چرخ‌کرده به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.
 
بهترین روش برای باز کردن یخ گوشت چه روشی است؟
بهتر است اول این نکته را یادآور بشوم که برعکس انجماد که باید خیلی سریع انجام شود، باز شدن یخ گوشت باید خیلی آهسته و تدریجی صورت بگیرد تا قطرات آب درون گوشت به صورت سوزنی از آن خارج شوند و به این ترتیب بافت این ماده غذایی پاره نشود و مواد مغذی‌اش به شکل خونابه هدر نرود.
 
برای این از دست دادن دمای تدریجی پیشنهادی هم دارید؟
بله. چند روش بسیار مطمئن از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی برای باز کردن یخ گوشت وجود دارد. روش‌هایی مانند خارج کردن گوشت از فریزر و انتقال آن به یخچال، حداقل 24 ساعت قبل از پخت؛ یخ‌زدایی کردن گوشت در مایکروفر که از نظر تغذیه‌ای مشکلی را برای آن پیش نمی‌آورد؛ گرفتن گوشت زیر شیر آب روان با دمایی حدود 20 درجه سانتی‌گراد و با فشاری که اجزای ریز و اضافی گوشت از آن کنده شوند یا قرار دادن گوشت یخ‌زده به طور مستقیم درون قابلمه البته به شرطی که از قبل تکه‌تکه و بسته‌بندی شده باشد.
 
آیا افزودن ادویه یا پیاز به گوشت، قبل از قرار دادن آن داخل فریزر مشکلی برای گوشت ایجاد نمی‌کند؟
اکثر ادویه‌ها خاصیت ضدمیکروبی دارند و به نظر نمی‌رسد که اضافه کردن آن‌ها به گوشت مشکلی را پیش بیاورد اما افزودن پیاز به این ماده غذایی برای مدت بیشتر از 2 یا 3 روز پیشنهاد نمی‌شود چون پیاز، قوام گوشت را از بین می‌برد و آن را لیز و لزج می‌کند.
 
در انتها توصیه ای؟
مهم‌ترین توصیه این است که حتماً تاریخ قرار دادن گوشت داخل فریزر را با یک ماژیک مناسب روی بسته‌بندی آن بنویسید و گوشت‌هایی که زودتر داخل فریزر گذاشتید را هم زودتر مصرف کنید تا همیشه گوشتی با بهترین کیفیت را در دسترس داشته باشید. در ضمن بهتر است که از باز و بسته کردن زیاد در فریزر خودداری کنید تا دما و رطوبت داخل آن مدام تغییر نکند و مشکلی برای گوشت قرمز شما پیش نیاید. در ضمن باید گوشت تازه را در محل‌های مناسبی که به منظور نگهداری گوشت داخل یخچال تعبیه شده قرار دهید تا خونابه گوشت روی سایر خوراکی‌ها نریزد و آلودگی‌های احتمالی گوشت خام به سایر مواد غذایی نفوذ پیدا نکند. در آخر هم باید بگویم که اگر تمام شرایط نگهداری گوشت را به درستی رعایت کنید، مشکلی از نظر تخریب پروتئین یا سایر مواد مغذی برای این ماده غذایی پیش نخواهد آمد.



نوشته شده توسط:مینا

ویرایش:چهارشنبه 26 شهریور 139309:24 ب.ظ

 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.

آرشیو موضوعی

آرشیو

آخرین پستها

نویسندگان

لینکستان

لینکدونی

آمار وبلاگ

  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :

اَبر برچسبها

جستجو



CD/DVD
آموزشی
آموزش زبان
بازی
ژورنال
سرگرمی
مذهبی
مستند
موبایل
موسیقی
نرم افزار
ویژه بانوان
ویژه کودکان
کسب درآمد
آرایشی و بهداشتی
آرایش و زیبایی
بهداشت و سلامت
تناسب اندام
زیورآلات
ساعت
گردنبند
گوشواره
انگشتر
دستبند
النگو
گل سینه
گل سر
عینک
سایر
لوازم خانگی
آشپزخانه
دکوراسیون داخلی
سایر
لوازم جانبی خودرو
لوازم جانبی خودرو
کیت الکترونیکی
موبایل
کامپیوتر
سرگرمی
کاربردی
پوشاک
تی شرت
شال و روسری
جوراب
لباس زیر
سایر
کتاب
آموزشی
پزشکی
روانشناسی
تناسب اندام
زناشویی
اقتصادی
کسب درآمد
رمان و داستان
ادبی و هنری
کامپیوتر
مذهبی
عطر و ادکلن
ویزه آقایان
ویژه بانوان
اسپورت
سرگرمی
شوخی و سرگرمی
عروسکی
فکری و آموزشی
هدیه
ویژه آقایان
ویژه بانوان
ویژه کودکان
ویژه مناسبت ها
تجهیزات امنیتی
پلمپ های پلاسنیکی
پلمپ های کابلی
پلمپ های کانتینیری
برچسب های امنیتی
لیبل
هولوگرام